12.10.2018

У користування громади повернуто земельну ділянку, яку недобросовісний підприємець використовував для додаткових паркомісць

    

За сприяння органів столичної прокуратури у судовому порядку зобов’язано фізичну особу-підприємця повернути з незаконного користування 0,15 га земельної ділянки вартістю майже 1,7 млн гривень, що розташована на вул. Саперно-Слобідській у Голосіївському районі столиці.
 
З 2016 року на підставі рішення Київради та договору оренди між підприємцем та КП «Київтранспарксервіс» 0,925 га земельної ділянки на вул. Саперно-Слобідська використовувалась під розміщення майданчика для паркування автомобілів.
 
Проте з’ясувалося, що недобросовісний орендар без жодних правовстановлюючих документів використовує ще 0,15 га навколишньої території. Так, обидві ділянки огороджено суцільним парканом, а територія на них облаштована для стоянки автомобілів.
 
Суд погодився з доводами прокурора про порушення відповідачем вимог земельного законодавства та зобов’язав підприємця повернути територіальній громаді міста спірну ділянку, привівши її у придатний для використання стан.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4197