17.10.2018

Прокуратура підготувала матеріали для екстрадиції громадянина України, затриманого у Франції за шахрайство

    

За матеріалами прокуратури міста Києва Генеральною прокуратурою України скеровано запит до компетентних органів Французької Республіки щодо видачі 36-річного громадянина України, затриманого на території цієї країни, з метою притягнення його до кримінальної відповідальності.
 
Досудовим розслідуванням, яке проводить столична прокуратура, встановлено, що вказаний чоловік у березні-квітні 2015 року під виглядом укладання контракту на поставку мінеральних добрив виробництва ПАТ «Одеський припортовий завод» заволодів грошовими коштами приватної компанії у сумі понад 12 млн євро, які були перераховані у якості передплати за товар.
 
У подальшому зазначені грошові кошти буди переведені зловмисником на рахунки підконтрольних йому підприємств, зареєстрованих в офшорних зонах.
 
Крім того, встановлено, що вказана особа використала завідомо підроблене свідоцтво про власну смерть та наразі використовує підроблений паспорт іншої країни.
 
За результатами досудового слідства вказаній особі заочно повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).
 
01 серпня 2018 року слідчим підрозділом прокуратури міста Києва його було оголошено у міжнародний розшук.
 
05 жовтня 2018 року зазначена особа була затримана правоохоронними органами Французької Республіки.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4126