23.10.2018

У Києві затримано групу аферистів, які намагалися збути за підробленими документами 3 об’єкти нерухомості в центрі столиці

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчими СУ ГУНП в м. Києві затримано 4 осіб під час спроби незаконно реалізувати три об’єкти нерухомого майна, що перебувають у власності приватних осіб та територіальної громади міста Києва.
 
Встановлено, що зловмисники, використовуючи підроблені документи, зареєстрували на себе право власності на об’єкти нежитлового фонду в центральній частині міста Києва, а саме за адресами:  алея Героїв Небесної Сотні,  проспект Голосіївський та вул. В. Васильківська в місті Києві загальною площею близько 700 кв.м.
 
Учасники злочинної групи були затримані на «гарячому» у приміщенні нотаріуса у Дарницькому районі міста Києва при спробі продати громадянину вказані об’єкти нерухомості за грошові кошти у сумі 300 тис. доларів США.
 
Наразі затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст.190 КК України та обрано запобіжні заходи. Відносно трьох осіб, які виступали продавцями вказаного майна обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту, а відносно організатора вказаного злочину – у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру застави.
 
Наразі вирішується питання щодо внесення апеляційних скарг на ухвали слідчого судді про обрання запобіжних заходів у зв’язку з їх м’якістю.
 
Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5073