24.10.2018

Київська прокуратура оголосила підозру керівнику реабілітаційного центру у заволодінні 5,6 млн грн, виділених на реабілітацію учасників АТО

   

Київською місцевою прокуратурою №7 за оперативного супроводження ГУ КЗЕ СБ України викрито у розкраданні понад 5,6 млн гривень, виділених на психологічну реабілітацію ветеранів та воїнів АТО одного з керівників реабілітаційного центру, розташованого на території Одеської області.
 
Як установлено у ході досудового слідства, в межах державної програми з надання психологічної допомоги учасникам антитерористичної операції майже 1300 ветеранів та бійців АТО мали пройти курс психологічної реабілітації у згаданому реабілітаційному центрі.
 
Фактично вказані послуги учасникам бойових дій надані не були. Разом з тим керівник закладу надав до державних органів неправдиві відомості про виконання державної програми та протиправно заволодів державними коштами на суму понад 5,6 млн гривень.
 
Наразі керівнику центру оголошено про підозру за ч. 4 ст. 190 (заволодіння шляхом обману чужим майном в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
 
Зважаючи на те, що вказаний фігурант одночасно є депутатом однієї із селищних рад підозру йому підписав прокурор міста Києва.
 
Як вже раніше повідомлялося, органами столичної прокуратури упродовж 2017-2018 років за фактами привласнення та розтрати коштів, виділених на лікування та реабілітацію учасників АТО, оголошено підозри керівникам 8 реабілітаційних центрів, розташованих в Харківській, Тернопільській, Волинській та Київській областях. Загальна сума збитків, спричинених їх діями, складає майже 10 млн гривень.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4933