29.10.2018

36-річній жінці оголошено підозру в умисному вбивстві двох малолітніх дітей

    

За погодженням Київської місцевої прокуратури №2 матері двох малолітніх дітей, тіла яких зранку 28 жовтня 2018 року виявили в озері Срібний кіл, оголошено підозру в умисному вбивстві. У понеділок, 29 жовтня 2018 року, до Дарницького райсуду м. Києва прокурором внесено клопотання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Дії 36-річної жінки кваліфіковано за п.п.1, 2 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох осіб, а також малолітніх дітей).
 
Інформація про зникнення 5-річного хлопчика та 6-річної дівчинки надійшла ввечері 26.10.18 від їхнього батька. За його словами, колишня дружина зранку пішла з дому разом з їх спільними дітьми та не виходить на зв'язок.
 
Зниклу жінку за орієнтуванням виявили наступного дня на трасі Київ-Чернигів в неадекватному стані. У розмові вона повідомила, що втопила дітей в озері Срібний кіл на території Дарницького району столиці та намагалася покінчити із собою.
 
Правоохоронці, які одразу виїхали на місце події, розпочали відпрацювання території навколо озера та виявили у воді біля берега носовий платок та декілька цукерок, які ймовірно належали зниклим дітям. Зранку наступного дня водолази та співробітники ДСНС продовжили пошуки та виявили тіла втоплених дітей.
 
У неділю, 28 жовтня 2018, на місці трагічної загибелі хлопчика та дівчинки за участі підозрюваної проведено слідчий експеримент.
 
В межах слідства будуть призначені судові експертизи, у тому числі психіатрична експертиза для встановлення осудності жінки. До вирішення питання про обрання запобіжного заходу затримана перебуватиме в ІТТ. Причини її страшного вчинку наразі встановлює слідство. Хід розслідування взято на особливий контроль.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4590