22.11.2018

У Києві затримано адвоката, який організував схему вимагання 3 млн гривень та корпоративних прав у столичного бізнесмена (ФОТО)

    

У ході спільної спецоперації столичної прокуратури, ГУ Нацполіції м. Києві та ГУ СБУ в Києві та Київській області припинено злочинну діяльність групи осіб, які під погрозами фізичної розправи та насилля заволоділи корпоративним правами частини бізнесу столичного підприємця та вимагали у нього понад 3 млн гривень.
 
Організатором злочину виявився столичний адвокат, уродженець Донецької області. Наприкінці минулого року він запропонував керівнику підприємства,  що займається оптовою торгівлею зерна, допомогу у вирішенні питань, пов’язаних із майновими конфліктами з його партнерами.
 
Проте замість надання допомоги, зловмисник вирішив заволодіти частиною бізнесу потерпілого та його грошовими коштами.
 
Для реалізації злочинного плану адвокат залучив групу осіб, які виманили бізнесмена на зустріч, під час якої із застосуванням насильства та заподіянням тілесних ушкоджень змусили останнього відчужити на їхню користь належні йому корпоративні права, а також права на комплекс будівель та споруд у Полтавській області, які він використовував у своїй господарській діяльності.
 
Надалі зловмисники висунули бізнесмену вимогу виплатити їм надуманий борг у сумі 3 млн гривень та 15 тисяч доларів США, погрожуючи у разі незгоди заподіянням тілесних ушкоджень йому та його близьким.
 
За результатами спецоперації 21.11.2018 двох учасників злочину, у тому числі організатора, затримали в одному з ресторанів на території Печерського району Києва під час передачі їм частини грошових коштів у сумі 8 тис. доларів США.
 
Наразі обом затриманим оголошено підозру за ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України. Зважаючи на те, що один із затриманих має статус адвоката, повідомлення про підозру вказаній особі здійснено прокурором міста Києва. На даний час тривають заходи із встановлення та затримання інших учасників злочину.
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4908