11.01.2019

Недобросовісного водія, який намагався підкупити поліцейських, судитимуть

    

Київською місцевою прокуратурою №5 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно 32-річного жителя Київської області, викритого у спробі підкупу правоохоронців.
 
Як повідомлялось, у вересні 2018 року працівники столичної патрульної поліції зупинили горе-водія за порушення правил дорожнього руху та керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Намагаючись уникнути  покарання, правопорушник спробував підкупити правоохоронців, запропонувавши за 100 дол. США та 100 гривень не складати відносно нього протокол про адміністративне правопорушення.
 
За результатами слідства чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-яких дій, з використанням наданих їй влади чи службового становища).
 
Крім того, рішенням Оболонського районного суду жителя Київщини визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП. Чоловіка позбавлено права керування транспортним засобом та накладено штрафні санкції на суму понад 10 тис. гривень.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до Оболонського районного суду для розгляду по суті. За вчинене зловмиснику загрожує до 4 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4029