30.01.2019

Прокуратура Києва скерувала до суду обвинувальний акт у провадженні щодо незаконного заволодіння 98 млн гривень «Укргазбанку»

    

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва слідчим управлінням ГУНП у м. Києві завершено досудове розслідування відносно зловмисниці,  яка організувала злочинну схему по заволодінню коштами державного банку ПАТ «Укргазбанк» у сумі понад 98 млн. гривень.
 
Встановлено, що в 2015 році вказана особа під приводом надання послуг з вирішення проблемної заборгованості банківських установ, організувала підроблення ряду документів щодо відчуження кредитного портфелю державного банку АБ «Укргазбанк».
 
Внаслідок зазначених дій державний банк був позбавлений права вимоги по кредиту, а майно яке перебувало у заставі фінустанови, незаконно вибуло з іпотеки.
 
У ході досудового розслідування завдяки плідної співпраці столичних правоохоронців завдані банку збитки відшкодовані у сумі 73,4 млн гривень шляхом продажу повернутого фінансовій установі іпотечного майна.
 
На даний час обвинувальний акт відносно зловмисниці за обвинуваченням шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах, підробленні документів, привласненні владних повноважень, підкупі особи, яка надає публічні послуги та фіктивному підприємництві, скеровано до суду для розгляду по суті.      
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4274