13.02.2019

Зловмисника, який серед дня грабував малолітніх дітей, взято під варту

    

За клопотанням Київської місцевої прокуратури № 10 судом взято під варту чоловіка, який підозрюється у вчиненні серії нападів на малолітніх дітей у Києві. 
 
Зловмисник орудував на території житлового масиву «Сирець» у Шевченківському районі Києва. Як установлено слідством, його жертвами у період з 28 січня по 10 лютого 2019 року стало щонайменше 3 дітей (2 хлопчика та дівчинка) віком до 12 років. 
 
Чоловік нападав на школярів вдень на вулиці та відбирав мобільні телефони. У двох випадках зловмисник застосував відносно дітей  фізичне насильство.
 
10 лютого 2019 року в ході проведення оперативно-розшукових заходів двоє правоохоронців, упізнавши зловмисника, намагались його затримати на вулиці. Останній почав чинити опір та наніс тяжку травму одному з поліцейських. Попри це грабіжника вдалося затримати.
 
Нападником виявився 22-річний місцевий мешканець, раніше неодноразово судимий. Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 186 (грабіж), ч. 2 ст. 342 (опір працівникові правоохоронного органу), ч. 2 ст. 345 (насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.
 
За клопотанням місцевої прокуратури судом відносно підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без застосування застави.
 
Перевіряється його причетність до вчинення аналогічних злочинів. 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва 

кількість переглядів: 4107