13.03.2019

Посадовця Департаменту охорони культурної спадщини КМДА затримано на хабарі

    

Прокуратурою міста Києва спільно з СУ ГУНП у м. Києві та УЗЕ в місті Києві ДЗЕ НП України  затримано «на гарячому»  під час одержання неправомірної вигоди начальника відділу інспекції державного контролю об’єктів культурної спадщини та археологічного нагляду Департаменту охорони культурної спадщини КМДА.
 
До правоохоронних органів звернувся підприємець, що займається  кав’ярним бізнесом та наданням послуг у сфері  громадського харчування.  Для встановлення зовнішньої реклами на фасаді приміщень, розташованих на території Старого Подолу, у нього виникла потреба в отриманні довідки  зазначеного Департаменту про те, чи відносяться вказані будівлі до об’єктів архітектурної пам’ятки.
 
За отримання цієї довідки начальник відділу Департаменту зажадав від підприємця неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США.
 
13.03.2019 року під час передачі обумовленої суми посадовець був затриманий правоохоронцями неподалік місця роботи. На даний час вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України.
 
Викриття чиновника здійснювалося за сприяння Управління КМДА з питань запобігання та протидії корупції.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4802