15.05.2019

Підозрюваного у вбивстві байкера затримано за втечу з спеціалізованого медичного закладу

     

Прокурорами Київської місцевої прокуратури №2 оголошено підозру підозрюваному у вчиненні умисного вбивства, який перебуваючи у психоневрологічній лікарні, здійснював втечі з метою уникнення лікування.
 
Так, в межах кримінального провадження, розпочатого місцевою прокуратурою за повідомленням Департаменту стратегічних розслідувань НП України, установлено, що особа, яку за рішенням суду поміщено до Київської психоневрологічної лікарні №3, систематично залишає спеціалізований лікувальний заклад.
 
У ході чергової втечі, яка мала місце 14.05.2019, підозрюваного затримано в одному з торгівельних центрів Васильківського району Київської області.
 
В ході санкціонованого обшуку на території Київської психоневрологічної лікарні №3 вилучено необхідну для розслідування документацію закладу і проведено детальний обшук палати втікача. В ході обшуку у палаті виявлено алкоголь, мобільні телефони, інші речі які заборонені для зберігання у палатах пацієнтів спеціалізованих лікувальних закладів. На момент огляду палати пошкоджень решіток та дверей не виявлено, що свідчить про сприяння йому у втечі медичних працівників закладу.
 
На даний час втікачу повідомлено про підозру  у вчиненні злочину за ст.394 КК України.
 
Продовжується встановлення осіб, причетних до втечі зловмисника, у тому числі серед медичних працівників та керівництва Київської психоневрологічної лікарні №3. Крім того, прокуратурою буде ініційовано проведення ще однієї судово-психіатричної експертизи відносно вказаної особи в іншій експертній установі.
 
Нагадаємо, 24.05.2017 на Харківському шосе у Києві кількома пострілами з вогнепальної зброї було смертельно поранено мотоцикліста. Чоловіку, якого затримали за підозрою у вчиненні цього злочину, суд обрав безальтернативний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Однак у подальшому, на підставі результатів судово-психіатричної експертизи, запобіжний захід було змінено на поміщення до психіатричного закладу до вирішення питання про застосування відносно нього примусових заходів медичного характеру.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2928