03.07.2019

Громадянин Ізраїля та США, який перебував у розшуку за організацію потужного міжнародного наркокартелю, очікує екстрадиції до Держави Ізраїль

    

Сьогодні, 03 липня 2019 року, за участі столичної прокуратури Шевченківським районним судом було розглянуто скаргу сторони захисту, щодо скасування постанови заступника Генерального прокурора про екстрадицію до Держави Ізраїль громадянина США та Держави Ізраїль, організатора потужного міжнародного  наркокартелю.
 
Нагадаємо, відділом міжнародного співробітництва прокуратури міста Києва опрацьовано запит від компетентних органів Держави Ізраїль про видачу громадянина США та Держави Ізраїль, який перебував у міжнародному розшуку та був затриманий у Києві в березні поточного року.
 
Вказаний громадянин, що має подвійно громадянство, розшукується компетентними органами Держави Ізраїль за обвинуваченнями у керуванні потужною злочинною організацією, що налагодила масовий збут наркотичних речовин з використанням популярних месенджерів та соціальних мереж, втягненні неповнолітніх до використання небезпечних наркотиків та участі у інших злочинах, вчинюваних злочинною організацією.
 
За результатами проведеної прокуратурою міста екстрадиційної перевірки Генеральною прокуратурою прийнято рішення про видачу (екстрадицію) вказаної особи, яке оскаржено захистом до Шевченківського районного суду.
 
Розглянувши доводи сторін, суд погодився з доводами прокуратури та відмовив в задоволені скарги адвоката організатора картелю щодо скасування постанови про екстрадицію до Держави Ізраїль та звільнення з-під варти.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3513