18.07.2019

У Києві затримали туристичну шахрайку, з вини якої група гімнасток не потрапила до Греції

    

У Києві затримали підозрювану, яка тривалий час переховувалася від правоохоронців за обвинуваченням у привласненні грошових коштів під виглядом надання туристичних послуг.
 
Зловмисниця у лютому 2018 року отримала від батьків малолітніх дітей, які займаються художньою гімнастикою в дитячих закладах Оболонського району, грошові кошти у сумі майже 90 тис. гривень на придбання 25 авіаквитків до Афін та у зворотному напрямку для поїздки дітей до оздоровчого табору.
 
Однак, сплативши гроші за авіаквитки, юні пасажири так і не потрапили на літак. Директор турфірми своїх зобов’язань не виконала, а отриманими грошовими коштами розпорядилася на власний розсуд.
 
У зв'язку з тим, що підозрювана тривалий час ухилялася від слідчий дій, прокуратура через суд отримала дозвіл на її затримання з метою доставки до суду для обрання запобіжного заходу.
 
За результатами проведених оперативно-розшукових заходів місцезнаходження підозрюваної було встановлено та 17.07.2019 здійснено її затримання у Печерському районі столиці.
 
На сьогодні за клопотанням місцевої прокуратури підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Найближчим часом обвинувальний акт відносно зловмисниці буде скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3462