17.08.2019

Прокуратура спільно з Нацполіцією викрила корупційну схему збагачення посадовців Національного інституту Раку (ФОТО)

    

Прокуратурою міста Києва спільно з працівниками УЗЕ ДЗЕ Нацполіції України та СУ ГУ НП в м. Києві викрито групу службових осіб Національного інституту Раку МОЗ України, які організували злочинну схему власного збагачення за рахунок онкохворих громадян.
 
Слідством встановлено, що лікар-онколог та завідувач поліклінічним відділенням Національного інституту Раку систематично вимагали та одержували від громадян грошові кошти за призначення та видачу препаратів, закуплених за державні кошти, для проведення хіміотерапії.
 
Зловмисники переконували пацієнтів, що кількість безкоштовних препаратів дуже обмежена. Тож за сприяння в отриманні ліків, які закуплені за бюджетні кошти, посадовці вимагали від пацієнтів грошову винагороду в сумі від 4 000 гривень за один сеанс хіміотерапії.
 
Крім цього, задокументовано факти одержання вказаними посадовцями «відкатів» від постачальників медпрепаратів за продаж пацієнтам дорожчих ліків тієї ж якості, що й закуплених за державний кошт. Сума «винагороди» лікарів складала від 15 до 20 % від загальної вартості проданих ліків.
 
У п’ятницю, 16.08.2019, на підставі ухвал суду проведено обшуки в службових приміщеннях та за місцем мешкання фігурантів, у ході яких вилучено документацію, що підтверджує протиправну діяльність, а також грошові кошти, ймовірно одержані від корупційних схем.
 
У межах кримінального провадження тривають слідчі та процесуальні дії для притягнення до відповідальності усіх осіб, причетних до корупційної схеми.
 
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3588