09.09.2019

Чоловіку, який «замінував» станцію метро «Почайна», оголошено про підозру

    

Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури 7 слідчими управління поліції в метрополітені ГУНП у місті Києві затримано та повідомлено про підозру киянину, який здійснив неправдиве повідомлення про вибух на станції метро «Почайна».
 
Слідством встановлено, що у суботу, 7 вересня 2019 року, невідома особа зателефонувала  по спецлінії «102» та повідомила про підготовку вибуху на станції метро «Почайна» КП «Київський метрополітен».
 
За результатами перевірки зазначеного повідомлення вибухових пристроїв та вибухонебезпечних речовин на станції метро «Почайна» не виявлено.
 
Надалі, у ході оперативно-розшукових заходів правоохоронцям вдалося встановити особу «мінера» та затримати його. Ним виявися 53-річний киянин, який скоїв дане правопорушення з хуліганських мотивів, перебуваючи нетверезому стані. При цьому чоловік спостерігав за діями працівників екстренних служб, які прибули на виклик.
 
Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 1 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України. На даний час вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.
 
За вчинене правопорушнику загрожує до 6 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Києва
 
 

кількість переглядів: 3018