27.09.2019

Головам трьох селищних рад Київщини повідомлено про підозру за фактом розкрадань 2, 4 млн гривень, виділених на ремонт доріг

    

Столичною  прокуратурою за результатами розслідування злочинної схеми з розкрадання майже 2,4 млн грн, виділених на ремонт доріг у Вишгородському районі Київщини, повідомлено про підозру головам трьох селищних рад Київської області.
 
Як установлено слідством, упродовж 2017-2018 років службові особи селищ Хотянівка, Новосілки та Нові Петрівці у Вишгородському районі Київської області підписали акти приймання виконаних будівельних робіт з директором підрядної організації, що займається ремонтними роботами асфальтних доріг, та перерахували на рахунки товариства понад  20 млн грн. 
 
Правоохоронцями встановлено, що роботи проведено не повно та не якісно, а їх обсяг не відповідає відомостям, зазначеним у документах. Збитки становлять понад 2,4 млн. гривень. 
 
За результатом розслідування 27.09.2019 головам Новопетрівської, Хотянівської та Новосілківської сільських рад вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Нагадаємо, в липні поточного року за результатами спільної співпраці Київської місцевої прокуратури №1, Голосіївського УП ГУНП в м. Києві та ГВ БКОЗ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області повідомлено про підозру директору підрядної організації у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 27 ч.5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України та проведено обшуки за місцем роботи і проживання, в ході яких  вилучено документацію, що підтверджує протиправну діяльність посадовців.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3999