22.10.2019

Понад 62 кг золота вилучено у організаторів схеми ухилення від сплати податків - Прокуратура (ФОТО)

       

Органами прокуратури міста Києва спільно з СУ ФР ГУ ДФС у м Києві викрито та ліквідовано схему ухилення від сплати податків під час придбання брухту дорогоцінних металів, виготовлення та реалізації ювелірних виробів.
 
Так, у ході розслідування кримінального провадження, відкритого за  ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів  (обов'язкових платежів), встановлено групу осіб, які на території міста Києва, використовуючи підконтрольні ФОПи, організували протиправну діяльність щодо скуповування брухту дорогоцінного металу у населення та ломбардів з подальшим переплавленням, нелегальним виготовленням та продажу з приховуванням фактичних обсягів реалізації, внаслідок чого ухилилися від сплати податків у особливо великих розмірах.
 
В результаті проведених санкціонованих обшуків виявлено та вилучено понад 62 кг золота (ювелірні вироби та лом), необліковані готівкові грошові кошти в національній та іноземній валюті на загальну суму 3 млн. грн., чорнові записи, бухгалтерські та фінансово-господарські документи, що підтверджують протиправну діяльність.
 
Слідчі дії наразі тривають.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3716