28.11.2019

«Телефонний мінер», який зірвав понад 100 засідань в Оболонському районному суді, постане перед судом

    

Київською місцевою прокуратурою №5 міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який підозрюється у здійсненні неправдивих повідомлень про замінування приміщення Оболонського районного суду м. Києва (ч.ч. 1,2 ст. 259 КК України).
 
Установлено, що упродовж поточного року до правоохоронних органів надійшло декілька неправдивих повідомлень про замінування приміщення районного суду, за наслідками яких було зірвано більш ніж 100 судових засідань.
 
У ході досудового розслідування, яке проводилося місцевою прокуратурою спільно з Оболонським управлінням поліції та Лівобережним відділом МРВ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області, особу «мінера» вдалося встановити.
 
Ним виявився неодноразово судимий квартирний крадій, обвинувальний акт відносно якого перебуває на розгляді в Оболонському районному суді м. Києва. Шляхом «замінування» приміщення суду чоловік намагався відтягнути призначення йому покарання.
 
Причетність підозрюваного до вчинення інкримінованих злочинів підтверджується, зокрема, висновками судової фоноскопічної експертизи. За скоєне йому загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.
 

 Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3667