20.12.2019

Прокуратурою повідомлено про підозру колишньому директору «Міжнародного центру культури і мистецтв профспілок України”

    

Київською місцевою прокуратурою №6 повідомлено про підозру колишньому директору «Міжнародного центру культури і мистецтв профспілок України” у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364-1 КК України.
 
Так, досудовим розслідуванням встановлено, що між підприємством ФПУ “Міжнародний центр культури і мистецтв профспілок України”, в особі директора та однією з громадських організацій укладено договір оренди приміщень, загальна площа яких, відповідно до договору, становить 941 кв.м.
 
Однак, як виявилось, фактична площа орендованих приміщень, згідно з  актом перевірки та плану БТІ, складає понад 1400 кв.м.
 
За висновками Київського науково-дослідницького інституту судових експертиз Міністерства юстиції України, внаслідок протиправних дій ексдиректора, Міжнародний центр недоотримав платежів на суму понад 500 тис. гривень.
 
Наразі колишньому посадовцю повідомлено про підозру за фактом зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права, що спричинило тяжкі наслідки. Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3110