11.01.2020

Приватну структуру викрили у заподіянні збитків державі під час продажу мінеральних добрив

           

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі слідчими управління поліції в метрополітені ГУНП у м. Києві за матеріалами ГУБКОЗ СБ України завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння бюджетними коштами державного підприємства.
 
Слідством встановлено, що комерційною організацією здійснено поставку державному підприємству мінерального добрива за завищеною вартістю, чим спричинено збитки державним інтересам на суму 150 тисяч гривень.
 
Вказані обставини встановлено за результатами розслідування діяльності протиправного фінансового механізму (конвертаційного центру), який надавав послуги приватним структурам з переведення безготівкових коштів у готівку. Діяльність вказаного конвертаційного центру припинена у жовтні 2019 року місцевою прокуратурою спільно з Нацполіцією та ГУБКОЗ СБ України.
 
За результатами розслідування збитки, завдані державі у розмірі 150 тисяч гривень, відшкодовано в повному обсязі, обвинувальний акт відносно службової особи приватного підприємства за ч. 1 ст. 364-1 Кримінального кодексу України скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2758