24.01.2020

Прокуратура повідомила про підозру працівнику Державного управління справами, який сприяв незаконному відчуженню об’єктів державної власності

             

Київською місцевою прокуратурою № 10  за результатами досудового розслідування трьом особам, в тому числі, працівнику Державного управління справами, повідомлено про підозру у вчиненні шахрайських дій та підробленні документів, наслідком чого стало вибуття з державної власності 3 об’єктів нерухомого майна вартістю 1,8 млн гривень.
 
Встановлено, що завідувач сектору Державного управління справами, вступивши в змову з колишнім директором Державного підприємства «Укржитлосервіс», на балансі якого перебували об’єкти злочинних посягань, та ще однією особою на підставі підроблених документів здійснили перереєстрацію права власності на державне майно - нежитлові приміщення.
 
У подальшому вказані особи відчужили 2 об’єкти нерухомості добросовісним набувачам.
 
За результатами досудового розслідування особам, причетним до вчинення шахрайських дій, повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 190, ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України.
 
На майно, яке незаконно вибуло з державної власності, а також на майно підозрюваних за клопотанням прокурора накладено арешт.
 
Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2730