02.04.2020

Посадовець ДУС та колишній директор ДП «Укржитлосервіс» постали перед судом за розкрадання державного майна

Київською місцевою прокуратурою № 10 скеровано до суду обвинувальний акт відносно службовця Державного управління справами, колишнього директора ДП «Укржитлосервіс» та приватної особи за фактом вчинення шахрайських дій та підроблення документів, наслідком чого стало вибуття з державної власності 3 об’єктів нерухомого майна вартістю 1,8 млн гривень.

Встановлено, що завідувач сектору Державного управління справами, вступивши у змову з колишнім директором ДП «Укржитлосервіс», на балансі якого перебували об’єкти злочинних посягань, а також приватною особою, на підставі підроблених документів здійснили перереєстрацію права власності на державне майно.

У подальшому 2 об’єкти нерухомості вказані особи відчужили добросовісним набувачам.

Наразі обвинувальний акт за підозрою вказаних осіб у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 2, 3, 4 ст. 190 та ч. ч. 3, 4 ст. 358 КК України скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.

На майно, яке незаконно вибуло з державної власності, а також на майно підозрюваних за клопотанням прокурора накладено арешт.

Санкція статей передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2848