23.06.2020

У Києві правоохоронці вилучили арсенал зброї (ФОТО)

             

Київською місцевою прокуратурою № 10 спільно зі слідчими Шевченківського УП ГУНП у м. Києві затримано двох киян за підозрою у зберіганні зброї та боєприпасів, а також виготовленні наркотиків.
 
Так, 16 та 17 червня, за місцями проживання чоловіків та в організованих ними сховках проведено ряд обшуків, у ході яких вилучено 5 автоматів, 6 пістолетів із глушниками, 2 пістолета-кулемета, 19 гранат із запалами до них, 200 грамів тротилу та близько 2 тисяч боєприпасів різного калібру.
 
Крім того, у квартирі одного з затриманих виявлено 20 г речовини, схожої на амфетамін, 1,5 кг прекурсору фенілнітропропену, а також обладнання та  хімічні реактиви, призначені для виготовлення психотропних речовин.
 
Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту), ч. 3 ст. 311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів) та ч. 1 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) КК України.
 
До підозрюваних застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та домашнього арешту.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває. По вилученим предметам та речовинам призначено відповідні експертизи. Встановлюється канал надходження зброї.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2751