02.07.2020

Столичні правоохоронці викрили масштабну схему збуту сильнодіючих препаратів та фальсифікованих ліків (ФОТО)

               

Київською місцевою прокуратурою № 7 спільно зі слідчими Подільського УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГВ БКОЗ СБ України в місті Києві та Київській області припинено діяльність групи осіб, які займалися незаконним виробництвом та збутом сильнодіючих лікарських засобів на території України у особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 321 КК України).
 
За результатами проведення більше десяти санкціонованих обшуків в автомобілях, складських приміщеннях та за місцем проживання причетних осіб на території міста Києва, Київської та Донецької областей правоохоронці вилучили значну кількість незареєстрованих на території України лікарських засобів вартістю близько 150 тисяч доларів США, комп’ютерну техніку, поштові накладні, засоби зв’язку,  а також грошові кошти, ймовірно здобуті злочинним шляхом, у сумі близько 100 тис. доларів США.
 
Крім того, виявлено значну кількість лікарських засобів з ознаками підробки, марковані під відомих вітчизняних виробників ліків, у зв’язку з чим  вирішується питання про внесення відповідних відомостей до ЄРДР за ст. 321-1 КК України.
 
Також встановлено місце фасування та зберігання заборонених та фальсифікованих лікарських засобів.
 
На теперішній час проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії, за результатами яких вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру причетним особам.
 
Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3191