20.07.2020

Зловмисник, який стріляв у поліцейського на столичній Оболоні, постав перед судом

   

Київською місцевою прокуратурою № 5 завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно чоловіка за фактом завдання тілесних ушкоджень працівнику правоохоронного органу.
 
Інцидент стався увечері 24 квітня 2020 року на вулиці Івашкевича в Оболонському районі столиці.
 
Працівник поліції помітив на вулиці двох чоловіків, які перебували біля автомобіля та вели себе підозріло. Правоохоронець підійшов до них, представився та попросив пред’явити документи. У відповідь один із зловмисників почав хаотично наносити правоохоронцю удари в область голови, інший намагався обхопити за шию ззаду.
 
Поліцейському вдалося зателефонувати по спецлінії «102» та викликати підмогу. Нападники з місця злочину втекли. Однак, помітивши, що правоохоронець переслідує їх, один із зловмисників дістав із сумки пристрій для відстрілу набоїв та здійснив шість пострілів в бік поліцейського. Три кулі влучили правоохоронцю в ногу.
 
Одного із зловмисників вдалося затримати безпосередньо після вчинення злочину. Ним виявився 28- річний киянин, який перебував у розшуку. Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України (заподіяння працівнику правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку із виконанням цим працівником службових обов’язків).
 
Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Відносно іншого зловмисника матеріали виділені в окреме кримінальне  провадження, досудове розслідування у якому триває.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2927