31.07.2020

Прокуратура оскаржила запобіжний захід підозрюваному у розбійному нападі на відділення «Укрпошти»

                   

Київською місцевою прокуратурою № 3 подано апеляційну скаргу на рішення Деснянського районного суду міста Києва, який обрав підозрюваному у розбійному нападі на відділення АТ «Укрпошта» запобіжний  захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Напад на відділення АТ «Укрпошта» стався 9 липня 2020 року у Деснянському районі столиці.
 
Чоловік у масці, озброївшись предметом, схожим на пістолет, зайшов у приміщення пошти, здійснив постріл у стелю та повідомив про пограбування.
 
Після цього, зловмисник підійшов по черзі до кожного з працівників відділення, та, погрожуючи зброєю, наказав віддати йому гроші, що знаходились в касах. Забравши близько 5 тис. грн., нападник з місця вчинення злочину зник.
 
23 липня 2020 року правоохоронці затримали підозрюваного у зухвалому злочині. Його дії кваліфіковані за ч. 3 ст. 187 КК України, санкція якої передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі.
 
З огляду на обґрунтованість підозри,  ризики перешкоджання слідству чи переховування від правоохоронних органів, прокурор звернувся до суду з клопотанням про взяття підозрюваного під варту. Однак суд відмовив у застосуванні вказаного запобіжного заходу та обрав підозрюваному цілодобовий домашній арешт. 
 
Категорично не погоджуючись з прийнятим рішенням, прокуратура внесла на нього апеляційну скаргу.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3403