07.08.2020

Керівнику компанії, яка нелегально вивозила медвідходи на полігон під Києвом, повідомлено про підозру (ФОТО)

                     

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 повідомлено про підозру комерційному директору компанії, що спеціалізується на утилізації відходів, у порушенні санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням, які завідомо могли спричинити поширення цих захворювань (ч. 1 ст. 325 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що компанія, яка спеціалізується на утилізації небезпечних відходів, у тому числі медичних та біологічних, замість утилізації таких відходів у спеціально відведених для цього місцях шляхом спалювання, вивозила їх на стихійні звалища та звичайні полігони твердих побутових відходів у Київській області.
 
Серед медичних відходів - шприци, медичні маски, халати та інші відходи з медичних закладів м. Києва, у тому числі з інфекційних відділень.
 
Правоохоронцями задокументовано факт вивозу вказаних медичних відходів вантажним автомобілем на один з таких полігонів у Київській області.
 
Наразі слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Вживаються заходи, направлені на встановлення всіх обставин скоєного злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно з спецпідрозділом ГВ КЗЕ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області та СВ Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3271