25.08.2020

Бойовику «ДНР», затриманому у Києві, повідомлено про підозру

               

Прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру 32-річному чоловіку за фактом участі у терористичній організації та сприяння діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).
 
Так, 23 серпня 2020 року, поліцейські метрополітену на станції метро «Майдан Незалежності» затримали чоловіка, у якого під час поверхневого огляду виявили документи, видані окупаційною владою так званої «Донецької народної республіки», а саме «військовий квиток ДНР» та посвідчення «народного ополченця Донбасу».
 
Згідно з матеріалами слідства, затриманий у 2014 році  вступив до лав незаконного збройного формування, як стрілок «Донецького народного ополчення» так званих Збройних сил ДНР «Народное ополчение Донбасса». У подальшому у складі терористичної організації «ДНР»  брав участь в бойових діях в місті Слов’янськ Донецької області. За виконані дії отримував щомісячне грошове утримання від самопроголошеної влади «ДНР».
 
Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування здійснює СУ ГУ СБУ у м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва.
 
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2981