26.08.2020

Суд виправдав суддю, яка звільнила з-під варти командира «Беркута»

                    

Шевченківським районним судом м. Києва ухвалено виправдувальний вирок судді Печерського районного суду міста Києва, яка обвинувачувалась у постановленні завідомо неправосудних рішень.
 
Згідно з матеріалів слідства, суддя Печерського районного суду міста Києва у 2014 році своїм рішенням незаконно звільнила з-під варти колишнього командира роти спецпідрозділу "Беркут", підозрюваного у вбивстві активістів Євромайдану, та безпідставно застосувала відносно нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
 
Крім того, іншим рішенням вказана суддя скасувала постанову прокурора про відмову в задоволенні клопотання адвоката щодо закриття кримінального провадження, зобов’язавши прокурора прийняти таке рішення.
 
За результатами досудового розслідування судді було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1, 2 ст. 375 КК України та обвинувальний акт 18.05.2015 був скерований до суду для розгляду по суті.
 
Під час дебатів прокурор підтримав весь обсяг наведених у суді доказів та попросив суд призначити обвинуваченій покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.
 
За результатами судового розгляду Шевченківський районний суд м. Києва дійшов висновку про відсутність в діях судді складу інкримінованих кримінальних правопорушень.
 
Прокуратура з таким рішенням не погоджується та готує апеляційну скаргу.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 2961