14.09.2020

Прокуратура відстояла в апеляції право держави на приміщення вартістю 117 млн гривень

                  

Завдяки наполегливій позиції столичної прокуратури постановою Північного апеляційного господарського суду залишено без змін рішення суду першої інстанції, яким поновлено порушене право держави на групу приміщень вартістю майже 117 млн гривень по вул. Івана Гонти у Києві.
 
Так, у червні 2018 року прокуратура встановила факт незаконного відчуження з державної власності нежитлових приміщень площею понад 4 тис. кв. м, які були закріплені на праві господарського відання за ДП «Київкомунекологія».
 
Незважаючи на встановлену законодавством заборону на відчуження вказаного майна, право власності на нього було незаконно зареєстровано за приватним підприємством на підставі нікчемного договору купівлі-продажу.
 
Крім того, з’ясовано, що жодний уповноважений державний орган згоду на відчуження вказаного майна не надавав та аукціон з його продажу не проводився.
 
У зв’язку з цим, столична прокуратура звернулась до господарського суду м. Києва з позовом про визнання недійсним договору купівлі-продажу нерухомого майна та скасування державної реєстрації.
 
Справа розглядалася судами різних інстанцій неодноразово.
 
За результатами повторного розгляду судами першої та апеляційної інстанції доводи прокурора про відсутність у приватного підприємства прав на державне майно визнано законними та обґрунтованими.
 
Прес-служба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2820