05.11.2020

Столична прокуратура повернула місту земельну ділянку, яку недобросовісний орендар незаконно отримав під комерційне будівництво

                     

За сприяння Київської місцевої прокуратури № 9 на користь територіальної громади міста Києва  повернуто земельну ділянку площею 0,15 га та вартістю 8,5 млн грн. по вул. Гарматній у м. Києві.
 
Установлено, що приватне підприємство ще у 2008 році отримало, а у 2016 році поновило право користування земельною ділянкою для будівництва та експлуатації торговельно-офісного центру з підземним паркінгом.
 
Підставою для позову стало невиконання підприємством умов договору, зокрема, в частині цільового призначення землі та повноти і своєчасності сплати орендної плати. Попри це, Київрада поновила товариству договір оренди землі для будівництва та експлуатації торговельно-офісного центру з підземним паркінгом  в санітарно – захисній зоні кладовища.
 
Так, відстоюючи інтереси територіальної громади, прокуратура через суд домоглася визнання недійсною угоди про поновлення орендного користування.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2997