09.11.2020

У Києві на вимаганні 250 тис. гривень затримано поліцейських (ФОТО)

              

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури на вимаганні грошових коштів викрито двох оперуповноважених Управління стратегічних розслідувань у Київській області ДСР Нацполіції України (ч. 3 ст. 189 КК України).
 
За даними слідства, двоє службовців Нацполіції вимагали від керівника охоронної фірми 250 тис. грн. компенсації за начебто не виконання домовленостей про здійснення охорони під час збирання врожаю зерна, до яких він не мав відношення.
 
Після передачі частини суми - 85 тис. гривень, поліцейських затримали у порядку ст. 208 КПК України. Під час затримання правоохоронці намагались втекти.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.
 
Заходи з викриття поліцейських здійснювались прокурорами спільно зі слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києва, за оперативного супроводження Головного оперативного управління ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2495