20.11.2020

Керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер: «Є підстави вважати, що кошти, виділені на зведення Музею Революції Гідності, були розкрадені»

    

Українське суспільство зацікавлене у добудові Національного Музею Революції Гідності, тому правоохоронні органи не допустять розкрадання бюджетних коштів, виділених на його зведення, заявив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер.  
 
«У грудні 2018 року на виконання робіт з проектування та будівництва Музею Революції Гідності були виділені кошти у сумі близько 148 млн гривень. Аванс на фірму-підрядника був перерахований негайно, а це кошти у сумі 111 млн гривень», - розповів Олег Кіпер. 
 
За його словами,  термін будівництва спливав у серпні 2019 року, проте будівельні роботи так і не були розпочаті. Тому у липні 2020 року правоохоронними органами було розпочато кримінальне провадження, в рамках якого перевірялося використання бюджетних коштів, виділених на зведення музею. 
 
Відповідно до інформації аудиторської служби, на рахунках генерального підрядника у той період зберігалося близько 10 млн гривень. Тому з’явилися підстави вважати, що виділені кошти були розкрадені.
 
«13 листопада 2020 року після отримання ухвали слідчого судді  правоохоронними органами було проведено ряд слідчих дій, у тому числі обшуки, а саме в приміщеннях Музею та у генерального підрядника, щоб встановити та вилучити усі необхідні документи для проведення відповідних експертиз, які призначені в рамках кримінального провадження. Українське суспільство зацікавлене в добудові Музею Революції Гідності, а тому ми нікому не дозволимо розкрадати бюджетні кошти та маніпулювати на пам’яті героїв», - наголосив Олег Кіпер.

кількість переглядів: 2621