01.12.2020

У Києві судитимуть проректора одного із університетів, викритого на одержанні 224 тис. гривень хабара (ФОТО)

            

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно проректора одного із столичних університетів, викритого на одержанні неправомірної вигоди у сумі 224 тис. гривень (ч. 4 ст. 368-3 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, проректор організував схему вимагання  коштів за сприяння в отриманні іноземними громадянами документів для в’їзду на територію України шляхом оформлення запрошень на навчання.
 
Освітянина затримали «на гарячому» у приміщенні університету безпосередньо після отримання ним зазначеної суми коштів за оформлення документів для 8 іноземців.
 
Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Корупційну схему викрито прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у м. Києві та працівниками Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2622