14.12.2020

Трьох столичних поліцейських затримано на здирництві 3000 доларів США (ФОТО)

              

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури затримано заступника начальника та двох оперуповноважених одного з райуправлінь поліції ГУ Нацполіції у м. Києві та повідомлено їм про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, правоохоронці вимагали від громадянина щомісячний платіж у вигляді 1000 доларів США за невжиття заходів реагування за начебто незаконне зберігання у гаражі бурштину.
 
Однак, зустрівшись для отримання першого платежу, раніше обумовлена сума здалася замалою, і поліцейські назвали нову суму у розмірі 3000 доларів США.
 
Правоохоронців затримано «на гарячому» після одержання ними частини неправомірної вигоди у розмірі 2500 доларів США.
 
 
Наразі тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії, вирішується питання щодо звернення до суду із клопотанням про обрання запобіжних заходів.
 
Викриття корупційного злочину проводилися спільно з територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у м. Києві та Головним оперативним управлінням ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2337