23.12.2020

Держреєстратор підозрюється у незаконному скасуванні арешту підприємства з метою отримання неправомірної вигоди

                                                                                    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 5 слідчим відділом Оболонського УП ГУНП у м. Києві повідомлено про підозру державному реєстратору за фактом незаконного скасування арешту на майно підприємства (ч. 1 ст. 365-2 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що до державного реєстратора – адміністратора юридичних та фізичних осіб - підприємців управління «ЦНАП» звернувся громадянин, з пропозицією здійснення незаконної реєстраційної дії, а саме безпідставного скасування арешту стосовно столичного підприємства, накладеного на підставі рішення суду.
 
З метою отримання неправомірної вигоди, держреєстратор вніс до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відомості про скасування заборони вчинення реєстраційних дій (арешту). Зазначивши при цьому ухвалу одного з районних судів, яка в дійсності ніколи не виносилися.
 
Внаслідок злочинних дій державного реєстратора створено можливість для вчинення наступних реєстраційних дій щодо незаконної зміни керівника столичного підприємства та, як наслідок, заподіяння матеріальної шкоди в розмірі 250 тисяч гривень.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2954