22.01.2021

Начальника Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА затримано на хабарі (ФОТО)

                                             

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 на одержанні неправомірної вигоди затримано начальника Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА (ч. 3 ст. 368 КК України). 
 
Згідно з матеріалами слідства, посадовець вимагав «відкат» від генерального директора однієї з житомирських лікарень комунальної форми власності за виділення медичному закладу субвенції в розмірі понад 1,2 млн грн для закупівлі кисневого обладнання. 
 
Розмір неправомірної вигоди посадовець визначив у 10% від суми виділеної субвенції, тобто 123 тис. грн
 
Зазначимо, що виділення коштів на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду «ковідних» лікарень, передбачено постановою Кабінету Міністрів України №1099 від 11.11.2020 «Про виділення коштів для забезпечення здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникнення та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID -19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV».
 
У ході контролю за вчиненням злочину вказаний посадовець одержав першу частину неправомірної вигоди у сумі 51 тис грн. У четвер, 21.01.2021, після одержання другої частини неправомірної вигоди в розмірі 72 тис. грн. його затримали у приміщенні обласного Департаменту.
 
Наразі посадовій особі повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. 
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно із співробітниками СБУ та слідчими Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
   
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2595