28.01.2021

Прокуратура через суд повернула у власність громади приміщення вартістю понад 6,6 млн гривень на вулиці Микільсько-Слобідській

                                                                 

Завдяки зусиллям Київської місцевої прокуратури № 4 виконано рішення про поновлення майнових прав територіальної громади столиці на нежитлові приміщення по вулиці Микільсько-Слобідська, 4 у Дніпровському районі міста Києва.
 
Як встановила прокуратура, нежитлові приміщення загальною площею 176,8 кв. м та вартістю понад 6,6 млн гривень були незаконно відчужені з комунальної власності на підставі підроблених документів, а саме свідоцтва про право власності, яке ніколи не видавалося уповноваженими органами. Крім того, приміщення не були об’єктом приватизації та іншим чином не відчужувались.
 
Зважаючи на порушення майнових прав територіальної громади, Київська місцева прокуратура № 4 звернулась до Дніпровського районного суду столиці із позовною заявою про витребування приміщень на користь територіальної громади м. Києва в особі Київської міської ради, яка є дійсним власником майна.
 
Суд підтримав позовні вимоги прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі.
 
Наразі рішення суду виконано, нежитлове приміщення повернуто громаді столиці.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 2540