02.02.2021

Столична прокуратура вимагає повернути місту 5 га землі біля Столичного шосе через несплату оренди

                                                                  

Київська міська прокуратура вимагає в суді розірвати договір оренди та повернути територіальній громаді Києва земельну ділянку площею понад 5 га вартістю 53 млн грн, надану Обслуговуючому житлово-будівельному кооперативу для облаштування лінійних об’єктів транспортної інфраструктури.
 
Установлено, що між Київською міською радою та Обслуговуючим кооперативом у 2014 році укладено договір оренди земельної ділянки по вул. Лютневій (біля Столичного шосе), умовами якого передбачено обов’язок орендаря своєчасно вносити орендну плату за користування землею та використовувати її відповідно до цільового призначення.
 
Однак, з грудня 2017 року у порушення вимог чинного законодавства та умов договору Обслуговуючий кооператив систематично не сплачує орендну плату, внаслідок чого громада міста не отримала до бюджету майже 5 млн грн.
 
Крім того, у порушення умов договору Обслуговуючий кооператив протягом тривалого часу використовує частину земельної ділянки не за її цільовим призначенням, а в комерційних цілях для розміщення споруд пляжного клубу.
 
З огляду на вказане, Київська міська прокуратура звернулася до господарського суду м. Києва з позовом про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки столичній громаді.
 
Підготовче судове засідання за позовом прокуратури призначено на 17 лютого 2021 року.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2637