02.02.2021

«Мінеру» столичних станцій метро та ТРЦ повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід

    

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 7 повідомлено про підозру 25-річному киянину за фактом здійснення серії неправдивих повідомлень про замінування станцій столичного метрополітену та ТРЦ.
 
Установлено, що упродовж листопада 2020 року невідома особа неодноразово повідомляла на гарячу лінію «102» про замінування станцій метро «Хрещатик», «Площа Льва Толстого», «Майдан Незалежності», а також торгово-розважальних центрів столиці.
 
У ході проведених оглядів із залученням кінологічної та вибухотехнічної служб ГУНП у м. Києві вибухових пристроїв та вибухонебезпечних речовин на вказаних об’єктах виявлено не було.
 
В результаті вжитих необхідних слідчих (розшукових) дій правоохоронці встановили особу «мінера». Наразі установлена його причетність до шести епізодів. За місцем проживання 25-річного чоловіка були виявлені мобільні телефони та сім-картки, за допомогою яких він робив повідомлення про замінування.
 
На підставі зібраних доказів чоловіку повідомлено про підозру за ч. ч. 1, 2 ст. 259 КК України та судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Перевіряється причетність підозрюваного до аналогічних правопорушень. За вчинене йому загрожує до восьми років позбавлення волі.
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2420