03.02.2021

Відбулося підготовче судове засідання у справі щодо вбивства столичного хірурга

                                                                          

За участі прокурора Київської міської прокуратури у Голосіївському районному суді міста Києва відбулося підготовче судове засідання у справі відносно двох чоловіків, обвинувачених у вбивстві лікаря-хірурга, яке сталося 02.02.2020 року в одному з центральних районів міста.
 
У ході підготовчого засідання обвинувачені скористалися своїм правом на суд присяжних, у зв’язку із чим колегія судів ухвалила та призначила судовий розгляд справи судом присяжних у відкритому судовому засіданні Голосіївського районного суду міста Києва.
 
Також за клопотанням прокурора суд подовжив термін тримання під вартою обвинувачених на 2 місяці.
 
Нагадаємо, згідно з матеріалами слідства, один із підозрюваних, перебуваючи у подвір’ї будинку № 119 по вулиці Саксаганського в м. Києві, трьома постілами з вогнепальної зброї вбив місцевого жителя.
 
Загиблим виявився 42-річний лікар, пластичний та естетичний хірург.
 
Підозрюваних у вчиненні вбивства затримали 14 лютого 2020 року в Одесі та Києві.
 
Вказаним особам інкримінується вчинення злочину, передбаченого п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, тобто умисне вбивство, вчинене на замовлення, з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб.
 
Матеріали відносно замовника вбивства, а також інших осіб, які можуть бути причетні до його вчинення, виділені в окремі кримінальні провадження, досудове розслідування у яких триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2649