05.02.2021

Зловмисникам, які обстріляли авто на Оболоні, повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи (ФОТО)

                

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 5 повідомлено про підозру двом мешканцям Київської області за фактом пошкодження автомобіля шляхом використання вогнепальної зброї (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 194 КК України).
 
Подія сталася ввечері 1 лютого 2021 року на автостоянці гіпермаркету, що на проспекті Степана Бандери.
 
Приїхавши на своєму автомобілі «Skoda Rapid», чоловіки підійшли до автомобіля «Toyota Camry» та здійснили 6 пострілів у водійські дверцята авто, після чого втекли з місця вчинення злочину.
 
Завдяки злагодженим діям правоохоронців зловмисників вдалося затримати в Голосіївському районі столиці. Ними виявилися 31-річний та 35-річний мешканці Київської області, які знайомі із власником пошкодженого автомобіля.
 
Під час обшуку автомобіля «Skoda Rapid» правоохоронці вилучили автоматичну зброю, яка ймовірно була предметом вчинення злочину.
 
За клопотанням місцевої прокуратури Оболонським районним судом міста Києва чоловікам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з максимальним розміром застави у 181 тис. гривень кожному.
 
Досудове розслідування триває, призначено ряд експертиз та встановлюються мотиви вчинення злочину.
 
За скоєне чоловікам загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2671