04.03.2021

Винуватець ДТП, у якій постраждало 2 особи, отримав 4 роки позбавлення волі

                                              

За підтримання публічного обвинувачення Київською міською прокуратурою вироком Святошинського районного суду міста Києва до 4 років позбавлення волі засуджено водія за ДТП зі смертельними наслідками (ч. 2 ст. 286 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що 18 серпня 2019 року водій автомобіля «Renault», в якому перебували ще двоє пасажирів, не маючи при собі посвідчення водія на право керування транспортним засобом, рухався по автодорозі зі сторони міста Києва у напрямку Гостомеля. Під час руху водій перевищив максимально допустиму швидкість, виїхав на узбіччя, та, не впоравшись з керуванням, здійснив наїзд на електроопору.
 
В результаті дорожньо-транспортної пригоди постраждало двоє пасажирів «Renault», один з яких помер на місці.
 
Крім того, встановлено, що водій автомобіля «Renault» у 2019 році двічі притягувався до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП, та останній раз 5 серпня 2019 року був позбавлений права керування транспортними засобами строком на один рік.
 
Вироком суду водія визнано винним в інкримінованому правопорушенні та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2285