25.03.2021

Завдяки Київській міській прокуратурі столичній громаді повернуто земельну ділянку вартістю 112 млн гривень

     

Київська міська прокуратура забезпечила реальне виконання рішення суду про повернення територіальній громаді м. Києва земельної ділянки на вул. Сиваській у Дніпровському районі м. Києва вартістю понад 112 млн. гривень.
 
Установлено, що Київська міська рада у 2005 році передала в оренду на 3 роки товариству земельну ділянку площею понад 16 тис кв. м для завершення будівництва та реконструкції експериментально-виробничого комбінату з подальшою експлуатацією та обслуговуванням оптово-торговельної бази з митним складом, супермаркетом та швейним цехом.
 
Після припинення строку дії договору товариство не дотрималось взятих на себе зобов'язань, не повернуло земельну ділянку територіальній громаді в установленому порядку, та продовжило користуватись нею.
 
Рішенням господарського суд міста Києва, залишеним без змін постановами Північного апеляційного суду та Верховного суду задоволено позов столичної прокуратури та зобов’язано товариство повернути земельну ділянку у стані, придатному для подальшого використання.
 
В ході виконання рішення суду, завдяки зусиллями прокуратури та за сприяння КП «Київблагоустрій» зазначене рішення суду виконано. Земельну ділянку звільнено від огорожі та тимчасових споруд і повернуто територіальній громаді міста Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури
 

кількість переглядів: 2490