25.03.2021

Затримано двох осіб, які за 16 тис. доларів США обіцяли «вирішити» земельні питання у Держгеокадастрі столиці

                  

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури викрито двох осіб, які вимагали у громадянина неправомірну вигоду в розмірі близько 16 000 доларів США за подальший вплив на прийняття рішення службовою особою Головного управління Держгеокадастру в м. Києві за (ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 369-2 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, двоє осіб, посилаючись на свої впливові зв’язки у Головному управлінні Держгеокадастру в м. Києві, вимагали від громадянина зазначені кошти за прийняття службовими особами вказаного державного органу позитивного рішення з приводу поділу земельних ділянок на менші, шляхом присвоєння їм нових кадастрових номерів та отримання відповідних витягів на земельні ділянки.
 
Передача неправомірної вигоди здійснювалася у 4 етапи.
 
24 березня 2021 року після отримання четвертої частини обумовленої суми у розмірі 5 900 доларів США вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі їм готується повідомлення про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.
 
У межах слідства перевіряється причетність до злочину окремих працівників Головного управління Держгеокадастру в м. Києві.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві та працівниками ГВ БКОЗ ГУ СБ України у м. Києві та Київській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 3363