02.06.2021

Прокуратура спільно з ДФС проводить обшуки в офісі КП «ГІОЦ»

                                                                      

Київська міська прокуратура спільно з ГУ ДФС у м. Києві проводить обшуки на Комунальному підприємстві «ГІОЦ» в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом вчинення пособницьких дій в умисному ухиленню від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
Згідно з матеріалами слідства, приватна компанія – у період 2019-2020 років надавала телекомунікаційні послуги КП «ГІОЦ». При цьому вказане підприємство, використовуючи грошові кошти КП «ГІОЦ» у сумі понад 10 млн гривень нібито замовляло зазначені послуги у підприємства з ознаками фіктивності.
 
02 червня 2021 року за адресою КП «ГІОЦ» проводяться обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.
 
Кримінальне провадження розслідується за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України.
 
Довідково: Комунальне підприємство «Головний Інформаційно-обчислювальний центр» засноване на комунальній власності територіальної громади міста Києва і підпорядковане Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Основний вид діяльності: оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов’язана з ними діяльність.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2417