10.06.2021

70 тис. доларів США за сприяння у видачі дозвільних документів у сфері протипожежної безпеки – судитимуть співробітника ДСНС України та двох посередників

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно співробітника ДСНС України та двох посередників, які вимагали та отримали понад 70 тис. доларів США неправомірної вигоди (ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 368-4; ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 27 ч. 3, 4 ст. 190; ч. 3 ст. 358; ч.1 ст.15  ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369; ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 358 КК України).
 
Як встановлено в ході досудового розслідування, співробітник ДСНС та два посередники, діючи у змові,  вимагали та отримали від представника поліграфічного підприємства 35 тис. доларів США за прийняття рішення щодо видачі дозвільних документів у сфері протипожежної безпеки та 10 тис. доларів США за складання експертного висновку протипожежного стану об’єкту без фактичного виїзду на такий об’єкт.
 
Крім того, посередники схилили того ж підприємця до надання неправомірної вигоди у сумі 25 тис. доларів США посадовій особі Служби безпеки України за безперешкодне ведення бізнесу після отримання всієї дозвільної документації та отримали їх.
 
У ході слідства правоохоронці задокументували одержання вказаними особами коштів у два етапи. Під час передачі другого траншу у сумі 60 тис. доларів США чиновника та його посередників затримали «на гарячому» у порядку ст. 208 КПК України.
 
У ході невідкладних обшуків правоохоронці вилучили у затриманих частину коштів, які їм були передані раніше та речі і документи, які стали доказами їх причетності до вказаних кримінальних правопорушень.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими Другого слідчого відділу (відділ з розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя) Територіального управління Державного бюро розслідувань за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБ України під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
   
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2245