16.06.2021

Чоловіку, який психологічно знущався над дружиною, повідомлено про підозру

                                                                         

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва слідчим Подільського УП ГУНП в м. Києві повідомлено про підозру киянину, який систематично вчиняв психологічне насильство відносно своєї дружини (126-1 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, підозрюваний, з 2019 року по квітень 2021 року, умисно систематично вчиняв по відношенню до своєї дружини домашнє насильство психологічного характеру, яке виразилось у словесних образах, погрозах, висловлюваннях нецензурною лайкою в її бік, приниженні її честі та гідності.
 
Крім того, чоловік неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності, за домашнє насильство та перебував на профілактичному обліку в Подільському УП ГУНП у м. Києві як «кривдник».
 
Також, у квітні поточного року Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано обвинувальний акт до районного суду щодо вказаного чоловіка за фактом нанесення легкого тілесного ушкодження батьку дружини, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.125 КК України.
 
Відповідно до висновку судово-психіатричного експерта сімейна ситуація, яка досліджується за провадженням щодо вчинення домашнього насильства, має для потерпілої довготривалий психотравмуючий характер, знижує якість життя, порушує соціальне функціонування, нормальних умов виховання та розвитку дітей, супроводжується емоційними переживаннями негативного спектру: тривоги, неспокою, приниження, страху.
 
Наразі досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2192