01.07.2021

Розбійний напад на столичний ювелірний магазин – зловмисника затримано та повідомлено про підозру

                                                                   

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру чоловіку, який вчинив розбійний напад на магазин Київського ювелірного заводу, заволодівши майном в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 187 КК України).
 
Злочин стався у травні 2021 року у Голосіївському районі столиці. Чоловік у балаклаві, озброївшись помповою рушницею, зайшов у приміщення ювелірного магазину та, направивши зброю на осіб, які перебували у магазині, наказав їм лягти на підлогу. Після чого розбив вітрину та заволодів ювелірними прикрасами на загальну суму близько 2 млн гривень.
 
Завдяки ефективній та злагодженій роботі столичним правоохоронцям вдалося встановити місцезнаходження зловмисника та затримати його.
 
У квартирі, в якій тимчасово проживав підозрюваний зі знайомою, серед іншого було виявлено помпову рушницю та значну кількість золотих ювелірних виробів, які ймовірно отримані злочинним шляхом.
 
Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Слідчі дії тривають. Перевіряється причетність підозрюваного до інших аналогічних злочинів на території столиці.
 
Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2449