05.07.2021

Вчительці, яка застосувала фізичне насильство до малолітнього учня, повідомлено про підозру

                                                   

За погодженням з ювенальним прокурором Шевченківської окружної прокуратури міста Києва відділом дізнання Шевченківського управління поліції міста Києва повідомлено про підозру у вчиненні кримінального проступку класному керівнику першого класу однієї зі столичних шкіл за фактом умисного завдання удару малолітньому учню.
 
У ході дізнання встановлено, що дії вчителя, які набули значного суспільного резонансу наприкінці червня поточного року, після опублікованого в мережі відео, сталися в березні поточного року. Тоді працівниця освітнього закладу безпідставно застосувала фізичне насильство щодо малолітнього учня, який перебуває на інклюзивній формі навчання.
 
Неправомірні дії вчителя кваліфіковано за ч. 1 ст. 126 КК України, тобто умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень.
 
Санкція вказаної статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до двохсот годин, або виправні роботи на строк до одного року.
 
Наразі дізнання триває.
 
Нагадаємо, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2859